Apps laten bouwen met Flutter

Naast het bouwen van websites ontwikkelt Tribble Media ook apps. Afgelopen tien jaar zijn de ontwikkelingen hard gegaan zo ook op het gebied van de programmeertalen en mogelijkheden om apps te bouwen. Bij Tribble zijn we razend enthousiast geworden van Flutter en kunnen we relatief voordelig en snel een app bouwen voor zowel iPhone als Android met dezelfde look & feel.

Wat is Flutter?

Flutter is relatief nieuw, het is door Google in 2017 geïntroduceerd, maar heeft in een razend snel tempo draagvlak gekregen door developers over de hele wereld. Ook de performance is verbluffend. Ondanks het niet door Swift, Objective-C of Java is geschreven doet de gebruikerservaring er zeker niet minder om.

Flutter is een open source framework op basis van programmeertaal Dart eveneens ontwikkeld door Google. In tegen stelling tot veel andere codes hoeven wij met Flutter slechts één code te schrijven voor beide besturingssystemen iOS en Android. Bij het exporteren wordt de taal omgezet voor het betreffende besturingssysteem.

Voordelen van Flutter

Flutter kent voordelen voor zowel de developer, klant als eind gebruiker. Hieronder zullen we enkele voordelen van Flutter benoemen.

Één codebase voor zowel iPhone als Android
Het grootste voordeel is dat de applicatie één keer gebouwd hoeft te worden. Zowel de user interface (UI) als de achterliggende techniek. Op beide besturingssystemen als iOS en Android. Dit bespaart natuurlijk tijd en dus geld.

Dezelfde vormgeving op alle platforms
Voor zowel iPhone en Android kunnen we beide dezelfde vormgeving gebruiken. Dit is natuurlijk wel zo gebruiksvriendelijk. Bij andere talen waarbij je voor elke platform een aparte code moet schrijven ziet de app vaak er net even iets anders uit. Met Flutter is dit verschil weggenomen.

Uitstekende performance
Een Flutter app doet niks onder qua prestaties dan een normale app. Sterker nog, het is in sommige gevallen juist sneller en stabieler! Ook de navigatie tussen verschillende views werkt super snel.

Meer dan mobiel
Het leuke is van Flutter dat je de applicatie niet alleen op iPhone en Android kunt laten draaien, maar ook op web en desktop!

Apps die met Flutter zijn gemaakt

Enthousiast geraakt? Maar nog niet helemaal overtuigd? Er zijn al vele applicaties die met Flutter zijn gemaakt.

  • Alibaba
  • Google Assistent
  • Groupon
  • Philips Hue
  • Google Ads App

Deze apps hebben wij zelf met Flutter ontwikkeld:

  • Capido – Dating app voor mensen met een beperking
  • Talkie – Tekst naar spraak applicatie

Benieuwd wat wij voor u kunnen tekenen?